Om säkerhetsnyheter

Varje dag ser världen mer och mer masstöld av lösenord, hacking av databaser och bankbedrägerier online. Kaspersky säkerhetsnyheter erbjuder aktuell information om sådana brott och hjälper till med att förebygga situationer där du skulle kunna bli ett offer för hackarna. För att se till att säkerhetsnyheterna du får är relevanta för just dig analyserar programmet information om de resurser du besöker och de program du använder. Denna information används endast för det ändamål att välja de nyheter som kan vara viktiga eller intressanta för dig.

Säkerhetsnyheter visas i Meddelandecenter tillsammans med andra nyheter från Kaspersky. Meddelanden om säkerhetsnyheter visas i aktivitetsfältet. Meddelandefönster innehåller nyhetsrubriker och en kort rekommendation om hur du löser det problem som beskrivs i nyheten.

Beroende på säkerhetsnivån kan nyheterna vara av följande slag:

Om ett meddelande om säkerhetsnyheter visas på skärmen kan du gå vidare till den fullständiga texten genom att klicka på knappen Detaljer i popup-fönstret eller välja att stänga popup-fönstret. Du kan läsa den fullständiga texten till nyheterna när som helst genom att välja relevanta nyheter i nyhetslistan i Meddelandecenter.

Om du inte vill ta emot säkerhetsnyheter på en specifik enhet kan du inaktivera visning av nyheter. Om du inte vill ta emot säkerhetsnyheter på någon av dina enheter kan du inaktivera mottagande av nyheter på My Kaspersky.

Säkerhetsnyheter visas inte under den första timmen av användning av programmet efter att programmet har installerats.